Főoldal / Kelt tészták / Gyors sajtos csiga

Gyors sajtos csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyors sajtos csiga

Gyors sajtos csiga

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • fél deci olaj
  • 2,5 deci langyos tej
  • 2,5 deka élesztő
  • 1 tk cukor
  • 15 deka reszelt sajt
  • 1 púpos teáskanál só

Töltelék:

  • 12 deka puha margarin
  • 2 tojás sárgája

A tetejére

  • 1 kanál tejföl
  • 1 tojás sárgája 
  • csipet só
  • kömény
  • sajt
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt 1 deci langyos cukros tejben felfuttatom.

A liszthez adom a többi hozzávalót, a sajt felét és a felfutott élesztőt.Alaposan kidolgozom. (Én gyúrógéppel dolgoztam.)

Amikor a tésztát teljesen kidolgoztam, lisztezett nyújtódeszkán vékonyra, és téglalap alakúra nyújtom.

A puha margarint kikeverem a tojással, és megkenem vele a kinyújtott tésztát.A maradék sajtot rászórom.
Feltekerem mint a bejglit.

Egy centis szeletekre szeletelem, majd sütőpapiros sütőlapra teszem. A tetejét tojássárgával, és sóval elkevert tejföllel lekenem.

Sajttal és köménnyel megszórom,majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.

Nagyon könnyű, finom a tésztája, és ami a lényeg gyorsan elkészül hiszen nem kell keleszteni.

Ajánlom, reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár vendégvárónak is.

Gyors sajtos csiga 4.67/5 (3 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére