Diós-habos vaníliás kocka
Hozzávalók:A tésztához:
A diós töltelékhez:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két egyforma mérető lapot nyújtunk belőle. Az első lapot kisütjük és félre tesszük, ez lesz majd a sütemény teteje.
A második lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a reszelt csokoládét, végül beleforgatjuk a keményre felvert fehérjehabot is. A diós masszát a tepsiben lévő még nyers tésztalapra simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Majd hagyjuk kihűlni.
A pudingot a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd a felét a kihűlt vaníliás krémhez keverjük.
A vaníliás krémet a diós lapra simítjuk. A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére simítjuk, majd rátesszük a kockákra vágott felső lapot. (Így szeletelésnél nem nyomódik össze a sütemény és szép szeleteket tudunk majd vágni belőle.)
A tetejét ízlés szerint porcukorral, vagy olvasztott csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.