

Mogyoróvajas csokoládétojás
Hozzávalók:(kb. 20 darabhoz)
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A mogyoróvajat és a vajat tegyük be a mikróba, és kb. egy perc alatt olvasszuk meg, majd keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliaaromát, majd szintén keverjük alaposan össze.
Végül morzsoljuk hozzá a babapiskótát, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután tegyük be a hűtőbe (v. a mélyhűtőbe), hogy a massza kellően lehűljön és megdermedjen.
A megredmedt masszát vegyük ki a hűtőből, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi tojás formákat. Ezután megint tegyük vissza a hűtőbe, hogy lehűljön.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd a hűtőből kivett tojásokat egyesével vonjuk be vele. Ezután helyezzük rá egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a színes tortadarával, és hagyjuk teljesen megszáradni.
Az elkészült mogyoróvajas csokoládétojásokat tálalásig tároljuk hűtőszekrényben. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és tegyük bele bonbon papírba, majd úgy kínáljuk.