Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mogyoróvajas csokoládétojás

Mogyoróvajas csokoládétojás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyoróvajas csokoládétojás

Mogyoróvajas csokoládétojás

Hozzávalók:

(kb. 20 darabhoz)

  • 25 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg vaj
  • 8-10 db babapiskóta
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 2 púpozott ek. porcukor

A bevonáshoz:

  • 20 dkg étcsokoládé (60 %-os)
  • színes tortadara
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mogyoróvajat és a vajat tegyük be a mikróba, és kb. egy perc alatt olvasszuk meg, majd keverjük alaposan össze.

Ezután adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliaaromát, majd szintén keverjük alaposan össze.

Végül morzsoljuk hozzá a babapiskótát, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután tegyük be a hűtőbe (v. a mélyhűtőbe), hogy a massza kellően lehűljön és megdermedjen.

A megredmedt masszát vegyük ki a hűtőből, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi tojás formákat. Ezután megint tegyük vissza a hűtőbe, hogy lehűljön.

A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd a hűtőből kivett tojásokat egyesével vonjuk be vele. Ezután helyezzük rá egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a színes tortadarával, és hagyjuk teljesen megszáradni.

Az elkészült mogyoróvajas csokoládétojásokat tálalásig tároljuk hűtőszekrényben. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és tegyük bele bonbon papírba, majd úgy kínáljuk.

Mogyoróvajas csokoládétojás 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére