Főoldal / Levesek / Tejszínes cukkini krémleves mozzarellával

Tejszínes cukkini krémleves mozzarellával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes cukkini krémleves mozzarellával

Tejszínes cukkini krémleves mozzarellával

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb újkrumpli 
  • 5 szál petrezselyem
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 1 ek vaj
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt fekete bors
  • curry
  • kakukkfű
  • 1 tasak (10 dkg) mozzarella
  • 1 tk szőlőmagolaj
  • 1 l víz 
  • 4 szelet toast
  • olívaolaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymákat felaprítom, a cukkinit a krumplit és a petrezselymet darabolom

Egy lábasban kevés olajon  megolvasztom a vajat, rádobom a hagymát és megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és krumplit. Együtt dinsztelem tovább. Majd ráöntöm a vizet, ízlés szerint fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.

Amikor megfőtt minden, hozzáadom a bazsalikomot és petrezselymet, majd botmixerrel pürésítem, hozzáöntöm a tejszínt,  és egyet forralok rajta.

Tálaláskor merek a tálba levest, teszek rá egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomcsúcsot, és locsolok rá szőlőmagolajat. Olívaolajos pirítóst készítek mellé.

Tipp / megjegyzés:
A kertünkben beindult a cukkini termés. Most egy krémleves készült. Igyekszem variálni. Ezúttal mozzarellával készült, és a kertben szedett bazsalikommal.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére