Főoldal / Desszertek / Expressz sajtos rudak

Expressz sajtos rudak

Expressz sajtos rudak

Expressz sajtos rudak

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 tk. só
  • 20 dkg reszelt sajt (nálam a fele füstölt)
  • 9 ek. tejföl

A kenéshez:

  • 1 tojás

A tetejére:

  • 5 dkg reszelt parmezán (lehet szezámmag, lenmag, stb…)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos a tészta, még egy kis lisztet lehet hozzá adni.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra (légkeverés). A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt parmezánnal.

Derelyevágóval felvágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Az előmelegített sütőbe toljuk ahol 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

 

Mentés

Mentés

Szólj hozzá!

A lap tetejére