Főoldal / Desszertek / Joghurtos mini piték meggyel, cseresznyével és eperrel

Joghurtos mini piték meggyel, cseresznyével és eperrel

Joghurtos mini piték meggyel, cseresznyével és eperrel

Joghurtos mini piték meggyel, cseresznyével és eperrel

Hozzávalók:

(kb. 12 db mini pitéhez)

  • 1+1/2 bögre liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 12 dkg vaj (vagy margarin)
  • 3/4 bögre barna cukor
  • 2 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 bögre görög joghurt
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • eper
  • cseresznye
  • meggy

A tálaláshoz:

  • fahéjas porcukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kicsi piteformákat kivajazzuk és lisztezzük.

A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral. A puha vajat a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a joghurtot, majd pár perc alatt krémesre keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, kikeverjük és a tésztát elosztjuk a kis piteformákban. (ne rakjuk teljesen tele, csak kb 3/4 ig mert sütés közben megnőnek)

A tetejét kirakjuk a kimagozott cseresznyével, meggyel és eperrel. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe ahol kb. 15-20 perc alatt arany színűre sütjük.

Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére