Főoldal / Desszertek / Jugó krémes

Jugó krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Jugó krémes

Jugó krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 deka rama margarin
  • 30 deka liszt
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 3 kanál hideg víz

A töltelékhez:

  • 4 tojás
  • 20 deka porcukor
  • 20 deka reszelt ét-csokoládé
  • 25 deka darált dió
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 5 deci tej
  • 2 cs vaníliás puding
  • 10 deka cukor
  • 5 deci tejszín
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle.

Az első lapot kisütöm.

A másodikat a tepsibe helyezem.

Elkészítem a tölteléket, összekeverem a száraz hozzávalókat a tojások sárgájával, majd belekeverem a  felvert tojásfehérjehabot. Ezt a tölteléket a lapra simítom és 180 fokos sütőben megsütöm.

Amíg sül elkészítem a krémet.

A pudingot a cukorral felfőzöm.

A tejszínt habbá verem.

A már nem forró, kihűlt pudingba a tejszínhab felét belekeverem, és a már kisült és kihűlt tésztára rákenem.

A megmaradt tejszínhabot a krém tetejére simítom Erre kerül a kisütött süteménylap.

Egy-két óra múlva szelhető.

Porcukorral meghintve tálalom.

Mivel a tészta kisülés után kemény lesz, ezért én még melegen bevagdostam a tetejét, hogy majd szeletelésnél ne törjön meg.

Jugó krémes 4.60/5 (15 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére