Főoldal / Egytálételek / Rakott karalábé gazdagon

Rakott karalábé gazdagon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott karalábé gazdagon

Rakott karalábé gazdagon

Hozzávalók:

  • 1 db karalábé zöldjével
  • 20 db nagy karalábélevél

A töltelékhez:

  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg marha-sertés darálthús
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 db tojás
  • 1 db chili paprika
  • 1 db cseresznyepaprika
  • petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika 
  • kakukkfű
  • Vegeta

Egyéb hozzávalók: 

  • 2 db vastag szelet császárszalonna
  • 1 db vastag szelet füstölt sonka
  • 1/2 szál füstölt csípős kolbász
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 nagy pohár tejföl
  • tej
  • főző tejszín
  • füstölt sajt
  • fehér bor
  • koriander levél
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Elkészítem a tölteléket: A rizst félig megfőzöm.

A hagymákat, chili és paradicsompaprikákat, s a gombát aprítom Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem. Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem.

A karalábét megpucolom, aprítom, a leveleket, szárakat jól megmosom, aprítom. A leveleket megmosom. (Aki akarja, előfőzheti.)

A császárszalonnát, sonkát kevés olíva olajon megsütöm. A kolbász héját leszedem, szeletelem.

Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olíva olajat, valamint a szalonna és sonka zsírját. Belerakok a levelekből, majd a töltelékből, a karalábé kockákból, s a szalonnából, sonkából, fűszerezem. Jön újabb réteg levél és töltelék, valamint az egyebek, a kolbász, s a fűszerek.

A végén öntök rá tejet, főző tejszínt, s fehér bort, rákanalazom a tejfölt, szórok rá piros paprikát, letakarom alufóliával, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe légkeverésen. Amikor 30-40 perc után megsült, leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt füstölt sajtot. Átkapcsolok grill fokozatra, s minimum 10 percig tovább sütöm.

Tálaláskor vágok egy kockát, a tányérra helyezem, locsolok rá chili szószt s rakok rá egy koriander levelet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére