Főoldal / Desszertek / Csokoládés hasáb

Csokoládés hasáb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokoládés hasáb

Csokoládés hasáb

Hozzávalók:

  • 15 dkg aszalt meggy vagy cseresznye
  • 1 dl meggylé
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg pisztácia
  • 15 dkg sótlan vaj vagy margarin
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 15 dkg porcukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöt egy tálba tesszük, a meggylét ráöntjük és 2-3 órán át állni hagyjuk. A kekszet, a diót és a pisztáciát nagyobb darabokra összetörjük  majd egy tálba tesszük.

A vajat és a csokoládét hőálló edénybe tesszük és felolvasztjuk. Belekeverjük a porcukrot és a kakaóport is, majd a tálban várakozó magvakra és kekszre öntjük. Hozzáadjuk a beáztatott aszalt meggyet a levével együtt és alaposan összekeverjük a masszát.

A kész csokoládés masszát egy hasáb alakú süteményformába kanalazzuk és egy kanállal megnyomkodjuk (az asztalhoz is ütögethetjük), hogy összeálljon. A tetejére fóliát teszünk és a hűtőbe tesszük 3 órára vagy egy egész éjszakára.

A formából kiborítva, kakaóporral megszórva, szeletelve kínáljuk.

Csokoládés hasáb 4.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére