Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Uborkasaláta lila hagymával, karalábéval

Uborkasaláta lila hagymával, karalábéval

Uborkasaláta lila hagymával, karalábéval

Uborkasaláta lila hagymával, karalábéval

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 1 db kisebb zsenge karalábé
  • 1 nagyobb lila hagyma
  • kis csokor kapor
  • 2 kanál extra szűz olíva olaj
  • 1 kanál almaecet
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A karalábét meghámozzuk majd zsülienre (apró csíkokra) vágjuk és enyhén megsózzuk. A lila hagymát félkarikára vágjuk, és azt is megsózzuk.

Míg a karalábé, és a hagyma levet enged, felaprítjuk az uborkát, tetszőlegesen. Az uborkát nagyobb edényben meglocsoljuk extra szűz olíva olajjal, kevés almaecettel, majd jól összeforgatjuk. Az olaj így burokkal veszi körbe az uborkadarabokat, és kevesebb levet enged mint más esetben. (nem ázik el a salátánk)

Hozzáadjuk a karalábét és a lila hagymát valamint megszórjuk az aprított friss kaporral is.

Sót utólag már nem szükséges hozzáadni, hiszen a karalábé, és a hagyma kezeléséhez szükséges sómennyiség így is elég a salátánkhoz.
Az uborkadarabok így roppanósak maradnak, mert az eljárás megakadályozza, hogy sok levet engedjen salátánk, az apró csíkokra vágott karalábé pedig újabb különleges, enyhe roppanósságot kölcsönöz neki. A kaprot, és a lila hagymát, (esetleg újhagymát) pedig minden uborkasalátához ajánljuk.

Mentés

Mentés

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére