Főoldal / Egytálételek / Sült cékla édesköménnyel

Sült cékla édesköménnyel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült cékla édesköménnyel

Sült cékla édesköménnyel

Hozzávalók:

  • 3 db cékla ( héjastól kb. 50 dkg)
  • 1 db édeskömény
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1 dkg-nyi (szerintem kevesebb volt) vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanálnyi balzsamecet
  • 5-6 dkg kék sajt (pl: gorgonzola vagy dán kék sajt)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A céklákat meghámozzuk, félbe vágjuk és cikkszerűen felszeleteljük. A vaj és az olaj keverékén elkezdjük párolni.
Közben az édesköményt vízszintesen felszeleteljük és hozzáadjuk a céklához.

Kis ideig együtt pároljuk majd felerősítjük a tüzet és megpirítjuk. Amikor az elképzelésünk szerinti “karamellizált ” állapot beállt, megszórjuk durva szemű tengeri sóval (ne sózzuk meg hamarabb, hogy a só által kivont vízben ne kezdjen párolódni), és őrölünk rá borsot.

Erős lángon átkavarjuk párszor, majd löttyintünk rá egy evőkanálnyi balzsamecetet, ami szinte azonnal el is párolgott róla a magas hőfok miatt, az íze viszont benne marad.

Elzárjuk a tűzhelyet, kiöntjük az egészet a serpenyőből egy tálalóedényre, őrölünk még borsot a tetejére és rámorzsoljuk a kék sajtot.

Jó étvágyat!

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére