Főoldal / Kelt tészták / Kelt, túrós pogácsa

Kelt, túrós pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kelt, túrós pogácsa

Kelt, túrós pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál só
  • 0,5-1 dl tej
  • 1 kiskanál cukor

A lekenéshez:

  • 1 tojás
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Fél dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne 1 kiskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük, hogy felfusson.
Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, hozzáadjuk a felkockázott margarint és a túrót, majd alaposan elmorzsoljuk.
A közepébe fészket készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt és a tejfölt, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Ha szükséges, adjunk még hozzá tejet vagy lisztet. Letakarva a duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét egy éles késsel berácsozzuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket úgy, hogy maradjon köztük hely, mert sütés közben megnőnek. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép pirosra megsütjük a pogácsákat.

Kelt, túrós pogácsa 4.50/5 (2 értékelés)

Marcsi (609 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére