
Elmentem!Parázs pálca

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 1 evőkanál méz
- 1 kicsi hegyes erős paprika (csili)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál rozmaring
- 2 dl murci (erjedő must)
- 4-6 szelet kenyér
- 1 teáskanálnyi őrölt bors
|
Elkészítési idő: |
30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A húst 6-8 cm hosszú, ujjnyi csíkokra vágjuk. Meghintjük a rozmaringgal és a kakukkfűvel ( csak aki szereti a különleges ízeket ) a finomra vágott fokhagymával,és csilipaprikával. Hozzátesszük a mézet, a mustot, majd meghintjük őrölt borssal. Kézzel összeforgatjuk a húst a fűszerekkel és egy éjszakára, letakarva a hűtőbe tesszük pácolódni.
Sütés előtt megsózzuk, majd pálcikákra fűzzük (lehetőleg fára) és a parázs fölé helyezzük. Sűrűn forgatva pirosra sütjük.
Fokhagymával megkent pirítós kenyérrel tálaljuk.
Mentés
Nemzetikonyha.hu (78 Recept)A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul.
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.
Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat.
A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak.
Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.
Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban.
Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni.
Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.
Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.
Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.