Főoldal / Desszertek / Tangó szelet

Tangó szelet

FavoriteLoadingElmentem!

Tangó szelet

Tangó szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaó
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl

Krémhez:

  • 3 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Díszítéshez:

  • 1 csomag piskótatallér
  • 3 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd morzsoljuk össze a margarinnal. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a kakaót, majd adjuk hozzá a tojást és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, hogy könnyen nyújtható legyen. Ha szükséges, akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt.

Ezután felezzük el a tésztát, majd nyújtsd ki tepsiméretűre. Egy tepsi hátlapján süssük meg a lapokat.180 fokon 10-12 perc alatt. A sütőből kivéve tegyük a lapot rácsra, és hűtsük ki egészen.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejet tegyük fel melegedni, majd amikor már majdnem forr, öntsük hozzá a pudingos keveréket. Ezután állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Ha kész, hűtsük ki egészen.

A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot.

Az egyik tésztalapot a tepsi aljába tesszük, majd rákanalazzuk a krém 2/3 részét.
Egyenletesen simítsuk el, és helyezzük rá a másik lapot, majd tenyérrel egy kicsit nyomkodjuk le.
Ezután kanalazzuk rá a megmaradt krémet, majd szintén egyenletesen simítsuk el.

A krém tetejére ízlés szerint helyezzünk piskótatallérokat, majd díszítsük olvasztott csokoládéval.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére