Főoldal / Főzelékek / Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

sárgaborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • kevés olaj
  • egy kis darab sonka,vagy szalonna (elhagyható)
  • só,bors
  • 1 evőkanál liszt
  • Tej vagy főzőtejszín (kb 1dl)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk
Rátesszük a megmosott sárgaborsót és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Sóval, őrölt borssal, babérlevéllel ízesítjük, felöntjük kb. másfélszeres mennyiségű vízzel, puhára főzzük.

Ekkor a lisztből olajon világos rántást készítünk, felengedjük tejjel vagy főzőtejszínnel és a főzelékhez öntjük. Jól összeforraljuk.

Pörkölttel,főtt sonkával vagy sült virslivel tálaljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére