Sárgaborsó főzelék
Hozzávalók:
- 40 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- kevés olaj
- egy kis darab sonka,vagy szalonna (elhagyható)
- só,bors
- 1 evőkanál liszt
- Tej vagy főzőtejszín (kb 1dl)
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Glutén mentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktóz mentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk
Rátesszük a megmosott sárgaborsót és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Sóval, őrölt borssal, babérlevéllel ízesítjük, felöntjük kb. másfélszeres mennyiségű vízzel, puhára főzzük.
Ekkor a lisztből olajon világos rántást készítünk, felengedjük tejjel vagy főzőtejszínnel és a főzelékhez öntjük. Jól összeforraljuk.
Pörkölttel,főtt sonkával vagy sült virslivel tálaljuk.
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.