Főoldal / Főzelékek / Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgaborsó főzelék

sárgaborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • kevés olaj
  • egy kis darab sonka,vagy szalonna (elhagyható)
  • só,bors
  • 1 evőkanál liszt
  • Tej vagy főzőtejszín (kb 1dl)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk
Rátesszük a megmosott sárgaborsót és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Sóval, őrölt borssal, babérlevéllel ízesítjük, felöntjük kb. másfélszeres mennyiségű vízzel, puhára főzzük.

Ekkor a lisztből olajon világos rántást készítünk, felengedjük tejjel vagy főzőtejszínnel és a főzelékhez öntjük. Jól összeforraljuk.

Pörkölttel,főtt sonkával vagy sült virslivel tálaljuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (646 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére