Húsgombócleves
Hozzávalók:
- 15-20 dkg-nyi darált hús
- 1 tojás
- liszt
- bármilyen vegyes zöldség
- ételízesítő
- tejföl
- 1 csokor petrezselyem
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A megtisztított vegyes zöldséget összevágom,és a finomra vágott hagymával megpárolom.
Vízzel felengedem, sózom, borsozom, majd az egészet puhára főzöm.
Egy kevés ételízesítővel ízesítem.
Amíg a leves fő, elkészítjük a húsgombócot. (úgy mint a fasírtot)
Belefőzzük a levesbe.
Liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.