Főoldal / Levesek / Karfiolleves

Karfiolleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiolleves

Karfiolleves

Hozzávalók:

  • 3 db sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy fej karfiol
  • tejföl(tálaláshoz)
  • őrölt bors
  • vegeta
  • 1/2 leveskocka
  • olaj

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál vegeta
  • petrezselyem zöld
  • 3-4 kanál gríz
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, és az olajon meg dinsztelem.

Hozzáadom a sárgarépát, azzal is dinsztelem, ezután a karfiolt is beleteszem majd feltöltöm vízzel hogy jól ellepje.  Sózom, borsozom és puhára főzöm!

Összekeverem a galuska hozzávalóit, és megfőzöm a grízgaluskát.

Beleteszem a karfiollevesbe, és összeforralom.

Tejföllel tálalom, a tetejére lehet petrezselyemzöldet szórni

Tipp / megjegyzés:
A karfiolleves, egy nagyon egyszerű, és gyors leves. Nincs rántás, nem kell bele nokedli, (de ízlés szerint, lehet bele tenni) nem kell tej, vagy tejföl sem hozzá. Tálaláskor, lehet díszíteni, egy kis zellerlevéllel.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére