Főoldal / Szárnyas Ételek / Pulykamell roston flambírozott gyümölcsökkel

Pulykamell roston flambírozott gyümölcsökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pulykamell roston flambírozott gyümölcsökkel

Pulykamell roston flambírozott gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 1 kg gyümölcs vegyesen /alma,narancs,banán,stb../
  • vagy konzerv gyümölcs /én trópusi mixet és almát használtam/
  • szárnyas fűszerkeverék
  • olíva olaj
  • 1 ek. kristály cukor
  • 1/2 dl jó minőségű rum
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,szárnyas fűszerrel megszórjuk. Ha konzerv gyümölcsöket használunk, akkor leszűrjük a levét. A friss gyümölcsöket felkockázzuk.

A pulykamell szeleteket kevés olajon serpenyőben vagy grillen megsütjük.

Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon a cukrot arany barnára pirítjuk. Rádobjuk a gyümölcsöket, és átforrósítjuk (de nem pároljuk).

A tűzről levéve ráöntjük a rumot, és meggyújtjuk, hogy az alkohol kiégjen belőle. Óvatosan, mert belobban és színtelenül ég!!

Tálalásnál a gyümölcsöket a hús mellé halmozzuk.

Köretnek tehetünk mellé rizst vagy főtt burgonyát.

Gyerekek is fogyaszthatják mert az alkohol kiég belőle csak az aromája marad.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére