Főoldal / Egytálételek / Baconos túróval töltött gombafejek

Baconos túróval töltött gombafejek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconos túróval töltött gombafejek

Baconos túróval töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • 1 kg közepes nagyságú gomba
  • 20 dkg tehéntúró
  • 1/2 póréhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 ek tejföl
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • finom liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bacont, pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük.

A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük.

A túrót elkeverjük a tejföllel, póréhagymával, füstölt sajttal, baconnel, sóval /ha szükséges / és borssal.
A túrós krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”.

A gombafejeket duplán bepanírozzuk /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa / és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Baconos túróval töltött gombafejek 5.00/5 (3 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére