Főoldal / Egytálételek / Baconos túróval töltött gombafejek

Baconos túróval töltött gombafejek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconos túróval töltött gombafejek

Baconos túróval töltött gombafejek

Hozzávalók:

  • 1 kg közepes nagyságú gomba
  • 20 dkg tehéntúró
  • 1/2 póréhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 ek tejföl
  • őrölt bors

A panírozáshoz:

  • finom liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A bacont, pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük.

A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük.

A túrót elkeverjük a tejföllel, póréhagymával, füstölt sajttal, baconnel, sóval /ha szükséges / és borssal.
A túrós krémet a gombafejekbe töltjük és 2-2 hasonló méretűt “összeragasztunk”.

A gombafejeket duplán bepanírozzuk /liszt-tojás-zsemlemorzsa-tojás-zsemlemorzsa / és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Tetszőleges köretet, tartármártást kínálhatunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Baconos túróval töltött gombafejek 5.00/5 (1 értékelés)

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére