Főoldal / Desszertek / Almával dúsított piskóta

Almával dúsított piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almával dúsított piskóta

Almával dúsított piskóta

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 15 dkg olvasztott margarin kocka
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna

Töltelék:

  • 1,5 kg reszelt alma
  • 15 dkg darált dió
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 30 ml. rumaroma

sütőpapírral bélelt 39×36 cm-es tepsi.

Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Tojásokat egy magas falú tálba felütjük, hozzá adjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük.

Belekeverjük az olvasztott margarint. A lisztet összekeverjük a búzadarával, és a szódabikarbónával, majd a tojásos keverékbe forgatjuk.

Az előkészített reszelt almát cukorral dióval,rumaromával,fahéjjal ízesítjük, majd óvatosan a piskóta masszába keverjük.

Sütőpapírral bélelt 39×36 cm tepsibe simítjuk.
Elő melegített sütőben teljes lángon 40 perc alatt készre sütjük.

Ha langyosra hűlt fahéjas porcukorral, megszórjuk, kockára szeletelve tálaljuk.

Értékeld a receptet

Lakics Gabriella Anna (62 Recept)

Az életben,sosem itélj el másokat.Mert ki tudja még a sors mit adhat neked!!!Elváltam,két felnőtt gyermekem és 3-rom saját,és 3rom örökölt unokám van.Második házasságban élek,pároméval együtt 6-unkának vagyunk boldog nagyszülei.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére