Főoldal / Kelt tészták / Naan kenyér

Naan kenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Naan kenyér

Naan kenyér

Hozzávalók:

(8 darabhoz)

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 tk. só
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 4 ek. joghurt
  • 8 ek. olvasztott vaj

A sütéshez:

  • kb. 4 ek. olaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy tálba rakjuk a liszt felét. A közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet és kicsit összekeverjük, majd letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalót, és egy kicsit megdagasztjuk de csak annyira hogy összeálljon a tésztánk.Újból letakarjuk és 15 percig pihentetjük.

Lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát, ha szükséges adunk hozzá még egy kicsi lisztet, mert az a lényeg hogy ne ragadjon a tésztánk.
8 részre osztjuk és kis gömböcöket formázunk belőlük. Letakarva pihentetjük 5 percig.
3-4 mm vékonyra a palacsinta sütőnk méretére nyújtjuk a cipókat.

A palacsinta sütő serpenyőt felhevítjük, kevés olajjal bekenjük és az első kinyújtott lapot belerakjuk.
Nagyon gyorsan sül. Célszerű rögtön egy ecset segítségével megkenni a kenyerünk tetejét is olajjal. Ahogy szépen felhólyagosodik megfordítjuk és fél perc alatt készre sütjük.
Közepes lángon kb 2-3 perc alatt megsülnek.

Értékeld a receptet

Marcsi (625 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected]raly.hu email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére