Főoldal / Szárnyas Ételek / Csáky csirkemell

Csáky csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csáky csirkemell

Csáky csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell csont nélkül
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 db tojás
  • 4 db tv paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 ek pirospaprika
  • őrölt kömény
  • ételízesítő
  • étolaj
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A szalonnát, paprikát, paradicsomot kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A csirkemelleket középen szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk.

A szalonnával, egy fej vöröshagymával, egy kanál pirospaprikával, 3 db paprikából, 2 db paradicsomból és a 4 db tojásból tojásos lecsót készítünk és hagyjuk kihűlni.

A maradék hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, őrölt köményt, 1-1 db kockára vágott paprikát és paradicsomot.

Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük egy kevés vízzel. Sózzuk, ételízesítőt adunk hozzá.

Amíg a pörköltalapunk párolódik, betöltjük a csirkemelleket.

Mindegyik hússzeletre tojásos lecsót halmozunk, felgöngyöljük és szorosan alufóliába csavarjuk. A tekercseket a pörköltalapba tesszük és kb. 30-40 percig főzzük fedő alatt, az elpárolgott vizet pótoljuk.

Időnként óvatosan forgassuk meg a tekercseket. A húst kiemeljük és a pörköltlevet a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.

A csirkemelleket kicsomagoljuk, felszeleteljük és a paprikás mártással tálaljuk. Készíthetünk köretnek galuskát, főtt tésztát, rizst vagy burgonyakrokettet.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (69 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére