Főoldal / Desszertek / Duna hullám szelet

Duna hullám szelet

Duna hullám szelet

Duna hullám szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg olvasztott vaj vagy margarin
  • 25 dkg cukor
  • 6 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaó
  • 2-3 ek. tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

A krémhez:

  • 700 ml tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat, cukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat (vagy margarint) elektromos habverővel összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tejet, majd csomómentesre keverjük. A masszát kétfelé vesszük, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk először a sárga tésztát, majd óvatosan a tetejére a kakaósat. Kirakjuk a meggyel és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is rendesen átsült-e.

A krémhez a pudingport a 8 evőkanál cukorral a tejben felfőzzük, kihűtjük.
A puha vajat (vagy margarint) a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. Ha szükséges, habverővel homogenizáljuk.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, kevergetve kihűtjük, és a krémre simítjuk. Villával cifrázhatjuk a tetejét.
Ha a csoki megdermedt forró pengéjű késsel felszeleteljük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére