Főoldal / Egytálételek / Véres hurka hagymás szalonnás krumplival

Véres hurka hagymás szalonnás krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Véres hurka hagymás szalonnás krumplival

Véres hurka hagymás szalonnás krumplival

Hozzávalók:

  • 3 db véres hurka
  • 4 db nagyobb krumpli
  • füstölt szalonna
  • 1 db lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • poréhagyma
  • 1 bögrényi savanyított fehér káposzta
  • 1/2 alma
  • olíva olaj
  • fehér bor
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • őrölt kömény
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom és egy nyél nélküli serpenyő felébe, melybe kevés olajat locsoltam, beleszeletelem. Rá teszem a kockázott szalonnát, az aprított fokhagymát, és a felkarikázott lila és póré hagymát.

Sózom, borsozom, s szórok rá fokhagyma petrezselyem fűszerkeveréket.

A serpenyő másik felébe teszem (lé nélkül) a savanyított káposztát, ráteszem a szeletelt almát, borsozom, megszórom a köménnyel, s locsolok rá kevés bort.

Végül ráteszem a mindkét oldalon villával megszurkált hurkákat.

Locsolok rá kevés olajat és 180 fokon előmelegített sütőben megsütöm. Félidőben a hurkákat megfordítom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére