Főoldal / Desszertek / Orchidea szelet Emese konyhájából

Orchidea szelet Emese konyhájából

 Orchidea szelet Emese konyhájából

Orchidea szelet Emese konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 12 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 2 ek. kakaópor

A máktöltelékhez:

  • 20 dkg őrölt mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db reszelt alma
  • 1 késhegy fahéj
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 dl forró tej

A kókuszkrémhez:

  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin

A vaníliakrémhez:

  • 5 dl tej
  • 80 g vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

A tetejére:

  • kevés őröletlen mák
  • kókuszreszelék
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárga tésztához 10 dkg margarint, 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, 1 csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 evőkanál kanál kakaót teszünk. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy vajazott tepsibe (20 × 32 cm) helyezzük, erre a mákos massza kerül.

A mákos masszához 20 dkg mákot kevés tejjel leforrázunk, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal.

A kókuszkrémhez 3 tojást habbá vert fehérjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap.

Minden tésztalapot villával megszurkálunk és így összeállítva sütjük meg 180 C-on. Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt vaníliakrémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.

Így állítjuk össze tehát a süteményt: sárga tészta – mák – sárga tészta – kókusz – barna tészta – vaníliakém.

Fodor Emese (13 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére