Orchidea szelet Emese konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A máktöltelékhez:
A kókuszkrémhez:
A vaníliakrémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A sárga tésztához 10 dkg margarint, 5 dkg cukorral, 3 tojássárgával, 2 dl tejföllel, 1 csipet sóval, 50 dkg liszttel és 1 csomag sütőporral összegyúrunk. 1/3 részébe 2 evőkanál kanál kakaót teszünk. A fehér tészta egyik felét kinyújtjuk, zsírozott vagy vajazott tepsibe (20 × 32 cm) helyezzük, erre a mákos massza kerül.
A mákos masszához 20 dkg mákot kevés tejjel leforrázunk, 10 dkg cukorral, reszelt almával és citromhéjjal ízesítve. Ezt befedjük a másik sárga lappal.
A kókuszkrémhez 3 tojást habbá vert fehérjébe 10 dkg cukrot teszünk, majd hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket, és 10 dkg langyos margarinnal lágyítjuk. Erre kerül a barna tésztalap.
Minden tésztalapot villával megszurkálunk és így összeállítva sütjük meg 180 C-on. Kihűlés után kenjük rá a közben elkészített és ugyancsak kihűlt vaníliakrémet. A krémet a leírt hozzávalókból elkészítjük, melyet a barna tésztára kenünk. Tetejét mákkal és kókusszal díszítjük.
Így állítjuk össze tehát a süteményt: sárga tészta – mák – sárga tészta – kókusz – barna tészta – vaníliakém.