Sütőtökös gesztenyés csokitorta – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sütőtököt vágjuk szeletekre, és süssük meg forró sütőben, majd még melegen pürésítsük le botmixerrel. A tojássárgákat keverjük habosra az édesítővel. A csokit a kókuszolajjal vízgőz felett olvasszuk fel, majd hagyjuk hűlni.
A kihűlt olvasztott csokit keverjük a felvert tojássárgához, adjuk hozzá a kihűlt sütőtökpürét, a vaníliát és a kakaóporral elvegyített gesztenyelisztet is.
A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, majd óvatosan fogassuk bele a masszába.
Egy 23 cm-es formát kenjünk ki kókuszolajjal, öntsük bele a masszát és 180 fokos sütőben süssük kb. 30-35 percig. A torta közepe ilyenkor még kicsit sületlennek látszik, de ilyennek kell lennie, ahogy hűl, majd megszilárdul.
Kihűlve kínáljuk. Magában is isteni krémes, de felvert kókuszkrémmel is finom.