Főoldal / Egytálételek / Kolbászos lecsó

Kolbászos lecsó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbászos lecsó

Kolbászos lecsó

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 1/2kg paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál parasztkolbász /kb.30dkg/
  • 2 ek pirospaprika
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk.

A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe majd vékony szeletekre vágjuk.

A szalonnát apró kockákra a kolbászt karikákra vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a paprikát, pár percig pároljuk, majd rátesszük a paradicsomot,megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk és 25-30 percig pároljuk.

Beletesszük a kolbászt, hagyjuk 5-6 percig együtt párolódni majd levesszük a tűzről.

Friss kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére