Főoldal / Sertés ételek / Kolbásszal töltött malackaraj

Kolbásszal töltött malackaraj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kolbásszal töltött malackaraj

Kolbásszal töltött malackaraj

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg bőrös malackaraj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál paraszt kolbász
  • őrölt fekete bors
  • grill fűszer
  • őrölt kömény
  • 1 üveg sör
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek sertés zsír
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A karajt egy keskeny pengéjű, de hosszú és éles késsel hosszában felszúrjuk. A kolbászt betöltjük a húsba.

A karajon a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük.

A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.

A malackarajt bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá.

Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Sütőben először lefóliázva 160-180 fokon kb. 1-1,5 órát sütjük.

Majd fólia nélkül még 30-40 percet, közben többször megkenegetjük a sörbe mártott szalonnával.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére