Hájas,diós kifli
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztbe keverjük a sót, majd a hájjal szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejföllel összeállítjuk a tésztát. 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán egyenként 2,5 – 3 mm vékonyra nyújtjuk. (kör alakúra) Minden kört 8 cikkre vágunk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a darált diót, majd citromlével ízesítjük.
A cikkek szélesebb felére teszünk a töltelékből, majd felcsavarjuk kifli formára. 2 nagy tepsit sütőpapírral befedünk és rásorakoztatjuk a kifliket. 180 fokra előmelegített sütőben 20- 25 percig sütjük.
Még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
Nem munkaigényes, viszont nagyon omlós. (szerintem finomabb,mint a hajtogatott leveles)
Jó étvágyat kívánok hozzá!