Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Hájas,diós kifli

Hájas,diós kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Hájas,diós kifli

Hájas,diós kifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 30 dkg darált háj
  • 3 db tojás sárgája
  • 2,5 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 2 db tojás fehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek. citromlé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztbe keverjük a sót, majd a hájjal szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejföllel összeállítjuk a tésztát. 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán egyenként 2,5 – 3 mm vékonyra nyújtjuk. (kör alakúra) Minden kört 8 cikkre vágunk.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a darált diót, majd citromlével ízesítjük.

A cikkek szélesebb felére teszünk a töltelékből, majd felcsavarjuk kifli formára. 2 nagy tepsit sütőpapírral befedünk és rásorakoztatjuk a kifliket. 180 fokra előmelegített sütőben 20- 25 percig sütjük.

Még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.

Nem munkaigényes, viszont nagyon omlós. (szerintem finomabb,mint a hajtogatott leveles)
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére