Főoldal / Egytálételek / Sok sajtos burgonya

Sok sajtos burgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sok sajtos burgonya

Sok sajtos burgonya

Hozzávalók:

  • 30 dkg bacon
  • 70 dkg burgonya
  • 30 dkg sajt vegyesen
  • 3 ek. tejföl
  • 1 tk. tárkony vagy petrezselyem
  • 1 tk. vaj
  • bors
  • 1tk. vaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha langyosra hűlt, meg pucoljuk, és karikára vágjuk.

A bacont felkockázzuk, és kevés vajon megpirítjuk. Ha megpirult,kiszedjük a serpenyőből.

Egy jénai tálba öntjük a serpenyőben maradt zsírt, és belerakjuk a karikára felvágott burgonya felét. Rászórjuk a sült bacont 3/4 részét.

A tejfölt, a vajat, a reszelt sajt felét, pici őrölt borsot, és a tárkonyt(vagy petrezselymet) összekeverjük és a burgonyára öntjük. Befedjük a maradék burgonyával, megszórjuk a baconnel, és a megmaradt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A sóval vigyázzunk mert a bacon elég sós. Aki szereti a saját tányérjában még tehet rá tejfölt.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére