Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Pisztáciás-narancsos kiflik

Pisztáciás-narancsos kiflik

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pisztáciás-narancsos kiflik

Pisztáciás-narancsos kiflik

Hozzávalók:

(kb. 30-35 darabhoz)

A tésztához:

  • 25 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg pisztácia (darálva)
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 tk. sütőpor

A díszítéshez: (opcionális)

  • 5 dkg csokoládé
  • pisztácia
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat tegyük egy tálba és a porcukorral, a vaníliás cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá az egész tojást, a sárgáját, a reszelt narancshéjat és keverjük el alaposan.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a pisztáciával, a csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk a masszába és keverjük össze. A tészta masszát csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre.

A lehűlt és megdermedt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 5-6 mm vastagra, majd hold vagy kifli kiszúróval szaggassuk ki és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe ahol 10-12 perc alatt megsülnek. Vegyük ki a megsült süteményt és a tepsin hagyjuk kihűlni.

Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, töltsük egy zacskóba, majd csücskét kivágva díszítsük vele a sütemények tetejét. Ízlés szerint a még olvadt csokiba pisztáciát is szórhatunk.

Ha a csokoládé megszilárdult, az omlós vaníliás holdakat pléh dobozba tesszük ahol 2 hétig biztosan eltartható.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére