Csokidarabos, mandulás keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vajat keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt narancshéjat, és a darált mandulát. A végén keverjük bele a szeletelt mandulát és az apróra vágott csokoládét.
Csomagoljuk folpackba úgy, hogy rudat formázunk belőle, majd tegyük be a hűtőbe pár órára vagy egy egész éjszakára.
Ha szépen megdermedt, egy éles késsel vágjunk belőle 5 mm vastag szeleteket és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk köztük távolságot, mert sütés közben terülni fognak.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sülnek az illatozó mandulás kekszek.
Pléh dobozban 2-3 hétig is eltartható.