Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokidarabos, mandulás keksz

Csokidarabos, mandulás keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokidarabos, mandulás keksz

Csokidarabos, mandulás keksz

Hozzávalók:

  • 12 dkg teljes kiőrlésű vagy graham liszt
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg jó minőségű étcsokoládé
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vajat keverjük ki a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt narancshéjat, és a darált mandulát. A végén keverjük bele a szeletelt mandulát és az apróra vágott csokoládét.
Csomagoljuk folpackba úgy, hogy rudat formázunk belőle, majd tegyük be a hűtőbe pár órára vagy egy egész éjszakára.

Ha szépen megdermedt, egy éles késsel vágjunk belőle 5 mm vastag szeleteket és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk köztük távolságot, mert sütés közben terülni fognak.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sülnek az illatozó mandulás kekszek.
Pléh dobozban 2-3 hétig is eltartható.

Csokidarabos, mandulás keksz 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére