Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Csokoládés-mogyoróvajas golyó

Csokoládés-mogyoróvajas golyó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládés-mogyoróvajas golyó

Csokoládés-mogyoróvajas golyó

Hozzávalók:

20-22 db-hoz:

  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 7 dkg vaj
  • 12-15 dkg porcukor
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 5 db babapiskóta
  • 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
  • 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A mogyoróvajat alaposan összekeverjük a puha vajjal, a porcukorral, a vaníliaaromával, és az összemorzsolt babapiskótával. Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen a massza. Így könnyen formázható lesz.

A  lehűlt masszából, kanállal kisebb darabokat szaggatunk, majd golyókat formázzunk belőle. (Én fagylaltos kanállal szaggattam ki, és először porcukorba forgattam bele, majd utána formáztam meg. Így nem ragadt a kezemhez a massza)

A megformázott golyókat tegyük egy tálcára, majd kb. fél órára tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen, mielőtt a csokoládéba belemártogatnánk.

(ha nem így teszünk, akkor a szoba-hőmérsékletű golyó, a meleg csokoládéba mártva megolvad, eldeformálódik)

Az étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk.

A fagyasztóból kivesszük a megdermedt golyókat, majd mindegyikbe egy pálcikát vagy fogpiszkálót szúrunk. (a golyók méretétől függ, hogy melyiket szúrjuk bele)

Ezután a golyókat belemártjuk az olvasztott csokoládéba úgy, hogy mindenhol bevonja a máz. Majd szúrjuk bele egy hungarocell lapba (vagy tojástartóba), hogy a csokoládé teljesen meg tudjon dermedni. (mivel a golyókat a fagyasztóból vettük ki, így a csokoládé gyorsan meghúz majd rajta)

Végül húzzuk ki a pálcikát a golyókból, majd tegyük őket egy tálcára, és ízlés szerint díszítsük az olvasztott fehér csokoládéval.

A mogyoróvaj enyhén sós íze tökéletesen kiegészíti az olvadó csokoládét. Légmentesen záródó dobozban a hűtőszekrényben kb. két hétig tárolhatjuk.

Értékeld a receptet

Gizi (304 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére