Főoldal / Desszertek / Töpörtyűs juhtúrós hajtogatott pogácsa

Töpörtyűs juhtúrós hajtogatott pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töpörtyűs juhtúrós hajtogatott pogácsa

Töpörtyűs juhtúrós hajtogatott pogácsa

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 40 dkg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • fél kávéskanál cukor
  • 2 ek. fehér bor
  • 2 kk. só
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás + 1 a kenéshez

A töpörtyű krémhez:

  • 30 dkg töpörtyű ledarálva
  • só, bors ízlés szerint
  • 15 dkg juhtúró
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát. Ha szükséges, adjunk még hozzá lisztet. Meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni.

A darált töpörtyűt elkeverjük a juhtúróval és  pici borssal. (elég sós volt, így nem kellett hozzá plusz só)

A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és megkenjük a töpörtyűs krém felével, majd a leveles tésztához hasonlóan összehajtogatjuk. Letakarva, fél órát kelni hagyjuk. Újra kinyújtjuk, megkenjük a krém másik felével és újra hajtogatjuk. Megint fél órát kelesztjük.

Ezután kb. 1-1,5 cm magasra kinyújtjuk, a tetejét egy éles késsel berácsozzuk és pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és a tetejüket felvert tojással lekenjük. De csak óvatosan, hogy ne csurogjon le az oldalára. Még 20 percig pihentetjük, addig előmelegítjük a sütőt 190 fokra.

Majd légkeverésen 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Isteni finom lett, gyorsan elfogyott.

 

Töpörtyűs juhtúrós hajtogatott pogácsa 3.67/5 (6 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére