Citromos torta
Hozzávalók:Tészta:
Krém:
Díszítés:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
A krémhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk az 1 citrom reszelt héját, a 3 citrom levét, a 2 pudingport, jól kikeverjük, és a végén hozzáöntjük a tejet.
Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
Mikor langyosra hűlt a krém, akkor adjuk hozzá a margarint, és jó habosra verjük vele.
A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a tejszínt.
Pár csepp mandula aromát adunk hozzá és bevonjuk vele a tortánk tetejét.
Citromszeletekkel és citromfűvel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!