Főoldal / Szárnyas Ételek / Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj

Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj

Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 15 dkg szeletelt bacon
  • frissen őrölt bors
  • pici só
  • 1-2 kisebb ág rozmaring
  • 2-3 ág borsikafű (vagy kakukkfű)
  • 2 ek. olaj (vagy zsír)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítjuk és tetszés szerint 2-3 darabba elvágjuk. Egy tálba tesszük, sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük, alaposan átforgatjuk. (aki szereti fűszersóval is megszórhatja)
A bacon szeleteket 2-3 darabba elvágjuk, majd minden májat egyesével a bacon szeletekbe csomagolunk. A betekert májat nyársra fűzzük, úgy mintha rablóhúst készítenénk, majd ha megtelt újra megborsozzuk.

Egy levehető nyelű serpenyőben, kevés olajat hevítünk, majd mind a két oldalán hirtelen elősütjük a nyársakat. Amikor már szép piros a bacon, megszórjuk zöldfűszerrel, alufóliával lefedjük és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25percre.

A megsült nyársakat burgonyapürével, majonézes salátával vagy idény szerinti friss salátával kínáljuk.

Baconbe tekert zöldfűszeres csirkemáj 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére