Főoldal / Desszertek / Bounty bonbon

Bounty bonbon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bounty bonbon

Bounty bonbon

Hozzávalók:

kb. 40 db kisebb bonbonhoz:

  • 25 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • pár csepp étolaj

A töltelékhez:

  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 8 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:BonyolultLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd csepegtessünk hozzá pár csepp étolajat, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel.

Ezután a szilikonformákat egy ecset segítségével, kenjük ki vékonyan az olvasztott csokoládéval, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét)

Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, és szintén kenjük ki az olvasztott csokoládéval, majd tegyük vissza a hűtőbe dermedni. (egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét)

Egy serpenyőbe öntsük bele a Hulalát (v. habtejszínt) majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd állandó kevergetés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre. (addig főzzük, még elválik az edény falától a massza)

Ezután hűtsük ki teljesen a masszát mielőtt a formában lévő csokoládéba töltenénk.

Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, és a kókuszos massza is teljesen kihűlt, akkor a masszával töltsük fel a csokoládéformát kb. a 3/4 részéig.

Ezután melegítsük fel a maradék csokoládét, majd egy mokkás kanállal, kanalazzuk a kókuszos töltelékre. Ezután egy spatula segítségével, egy óvatos mozdulattal húzzuk le a formáról a felesleges csokoládét, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Amikor a csokoládé teljesen megdermedt, vegyük ki a formákat a hűtőből, majd óvatosan nyomkodjuk ki a bonbonokat.
Az elkészült bonbonokat tegyük bele egy bonbontartóba, és úgy kínáljuk. Egy szép díszcsomagolásban ízlés szerint el is ajándékozhatjuk.

Értékeld a receptet

Gizi (311 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére