Négerkocka torta
Hozzávalók:A tésztához:
A habhoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A sárgáját a cukorral, és a kakaóval habosra kikeverem, majd lassan hozzáadom a kissé megolvasztott (de nem meleg)margarint, végül a tejet öntöm hozzá, és a lisztes sütőporral kikeverem.
Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenek, lisztel meghintek, és a masszát belesimítom.
Ez nem sok massza, mert vékony lapot kell sütni belőle.
Előmelegített sütőben, 170 fokon megsütöm a tortát.
Amikor kisült még melegen rákenem a lekvárt.
A tésztát a formában hagyom.
A tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem, és a lekvárral lekent lapra simítom. Teljesen kihúzom a szélére , hogy a tortaformát kitöltse.
A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztom és a hab tetejére simítom. (még mindig a formában van a torta)
Körülbelül egy óra múlva, amikor a csoki már megdermedt, vékony késsel körbevágom a forma szélénél, majd lekapcsolom és óvatosan lehúzom a tortáról a keretet.
A szélét mandulával és csokirudakkal ,a tetejét tojáshabbal díszítem.
A tortának az a lényege, hogy a habnak nagyon keménynek kell lennie mert különben az egész összeesik.