Főoldal / Torták / Négerkocka torta

Négerkocka torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Négerkocka torta

Négerkocka torta 2

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 3 evőkanál holland kakaópor

A habhoz:

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • fél dl olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.

A sárgáját a cukorral, és a kakaóval habosra kikeverem, majd lassan hozzáadom a kissé megolvasztott (de nem meleg)margarint, végül a tejet öntöm hozzá, és a lisztes sütőporral kikeverem.
Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikenek, lisztel meghintek, és a masszát belesimítom.
Ez nem sok massza, mert vékony lapot kell sütni belőle.

Előmelegített sütőben, 170 fokon megsütöm a tortát.
Amikor kisült még melegen rákenem a lekvárt.
A tésztát a formában hagyom.

A tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem, és a lekvárral lekent lapra simítom. Teljesen kihúzom a szélére , hogy a tortaformát kitöltse.

A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztom és a hab tetejére simítom. (még mindig a formában van a torta)

Körülbelül egy óra múlva, amikor a csoki már megdermedt, vékony késsel körbevágom a forma szélénél, majd lekapcsolom és óvatosan lehúzom a tortáról a keretet.

A szélét mandulával és csokirudakkal ,a tetejét tojáshabbal díszítem.

A tortának az a lényege, hogy a habnak nagyon keménynek kell lennie mert különben az egész összeesik.

Négerkocka torta 3.25/5 (4 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére