Epres torta
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom a sárgáját a cukor felével, az olajjal, és a vízzel kikeverem.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és vatosan, hogy a hab ne törjön össze,a sárga masszához keverem.
Végül laza mozdulatokkal belekeverem a sütőporos lisztet.
Margarinnal kikent liszttel meghintett 28 cm-es tortaformába simítom.
160 fokra előmelegített sütőbe teszem, majd 10 perc elteltével felemelem a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütöm.
Amikor a tortalap megsült és kihűlt három lapra vágom.
A tejszínt a porcukorral és a mirelit összezúzott eperrel felverem. (szükség szerint habfixáló is adható hozzá)
A tészta alsó lapját megkenem az epres habbal, majd a friss eperből apró darabokat vágok, és eloszlatom rajta.
Rákerül a második lap, melyre szintén hab és eperdarabok.
A harmadik lappal befedem, majd bevonom a tortát maradék tejszínnel, és eperdarabokkal díszítem.