Főoldal / Torták / Epres torta

Epres torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Epres torta

Epres torta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • fél dl víz
  • fél dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg friss eper
  • 20 dkg mirelit eper
  • 10 dkg porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom a sárgáját a cukor felével, az olajjal, és a vízzel kikeverem.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, és vatosan, hogy a hab ne törjön össze,a sárga masszához keverem.
Végül laza mozdulatokkal belekeverem a sütőporos lisztet.
Margarinnal kikent liszttel meghintett 28 cm-es tortaformába simítom.

160 fokra előmelegített sütőbe teszem, majd 10 perc elteltével felemelem a hőfokot 180 fokra. Tűpróbáig sütöm.

Amikor a tortalap megsült és kihűlt három lapra vágom.

A tejszínt a porcukorral és a mirelit összezúzott eperrel felverem. (szükség szerint habfixáló is adható hozzá)
A tészta alsó lapját megkenem az epres habbal, majd a friss eperből apró darabokat vágok, és eloszlatom rajta.
Rákerül a második lap, melyre szintén hab és eperdarabok.
A harmadik lappal befedem, majd bevonom a tortát maradék tejszínnel, és eperdarabokkal díszítem.

Epres torta 4.69/5 (13 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére