Főoldal / Szárnyas Ételek / Töltött pecsenyekacsa

Töltött pecsenyekacsa

Töltött pecsenyekacsa

Töltött pecsenyekacsa

Hozzávalók:

  • 1 fiatal pecsenyekacsa (ne legyen túl kövér)

A töltelékhez:

  • 3 dkg vaj vagy kacsazsír
  • 15 dkg gomba (pl: csiperke)
  • 1 csokor petrezselyem
  • a kacsa mája
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej
  • 1 egész tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • késhegynyi törött bors
  • 1/2 dl vörösbor (száraz)
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 1- 2 alma
  • A kacsa bedörzsöléséhez:
  • 6 dkg zsír

A mártáshoz:

  • 1/2 dl tejföl
  • 1/2 dl vörösbor (száraz)
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kacsa bőrét óvatosan elválasztjuk a melle húsától, és a comboktól.

Elkészítjük a tölteléket: a gombát megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés zsiradékon megpároljuk.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott kacsamájat, és erős tűzön gyorsan kevergetve átpirítjuk.

A zsemlét a tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk. (a tejre nincs a továbbiakban szükségünk)

A kicsavart zsemlét a gombás májhoz adjuk. Belekeverünk 1 evőkanál tejfölt, 1 evőkanál paradicsompürét, 1/2 dl vörösbort, 1 egész tojást, és 1 evőkanál zsemlemorzsát. Ízlés szerint sóval-borssal, petrezselyemmel ízesítjük és jól összedolgozzuk.

Az elkészült töltelékkel megtöltjük a kacsát.(tölthetjük a megsózott hasüregébe, de a bőre alá is a tölteléket) A kacsa hasüregébe 1-2 megmosott, megszurkált almát is teszünk.

A nyílásokat összetűzzük vagy összevarrjuk. A combokat és a szárnyat a törzshöz rögzítjük. Kívül is alaposan megsózzuk, hideg zsírral megkenjük, és a hátára fektetve, pecsenyesütőbe helyezzük.

Mérsékelt forró sütőben, zsírjával 15 percenként öntözgetve, puhára, pirosra sütjük. Sütés közben, óvatosan, az egyik majd másik oldalára fordítjuk, hogy szép egyenletesen piruljon.

A megsült kacsát tálra téve, letakarjuk, és 15 percig meleg helyen (pl: a nyitott ajtajú sütőben) tartjuk.

A visszamaradt, leszűrt pecsenyelébe 1/2 dl tejfölt, és 1/2 dl vörösbort öntünk. Elkeverjük, összeforraljuk, és külön csészében adjuk az asztalra.

A kacsából a zsineget, vagy a hurkapálcikát eltávolítjuk, majd a kacsát kínáló tálra helyezzük. Tetszés szerinti körettel kínáljuk. (burgonyapüré, hercegnő burgonya, párolt káposzta…)

Jó étvágyat!

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére