Főoldal / Szárnyas Ételek / Mexikói rizses serpenyő sült csirkecombbal

Mexikói rizses serpenyő sült csirkecombbal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mexikói rizses serpenyő sült csirkecombbal

Mexikói rizses serpenyő sült csirkecombbal

Hozzávalók:

  • 2 db csirke comb
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • cayenne bors
  • 1 szál répa
  • mexikói zöldségkeverék
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db zöld hegyes csípős paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika 
  • 6 csiperke gomba szára
  • 25 dkg rizs
  • zöldségleves kocka
  • csirkeleves kocka
  • fekete olíva bogyó
  • petrezselyem
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • citrom
  • fehér bor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom, és paprikával bedörzsölöm.Meglocsolom olíva olajjal, és előmelegített sütőben (légkeverés 180 C fok) kb. 45 percig sütöm, a végén grill fokozaton 200fokon pirosra sütöm.

Közben a répát meghámozom, és karikákra vágom. A hagymákat darabolom, a hegyes zöld paprikát és a chilit karikákra, a kaliforniai paprikát csíkokra, az olíva bogyót félbe vágom, a gombaszárakat szeletelem.

Egy serpenyőben olajon a hagymákat és a chilit megdinsztelem, majd hozzáadom a répát, a mexikói zöldségkeveréket, olívabogyót, a paradicsomot, gombát és a rizst.

Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockákat, megszórom piros paprikával, időnként megkeverem.

Amikor már majdnem megfőtt, hozzáadom a fehérbort, az aprított petrezselymet, és ízlés szerint ízesítem cayenne borssal, citromlével, chili szósszal, fokhagyma petrezselyem fűszerkeverékkel.

Chili paprikával díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére