Főoldal / Kelt tészták / Juhtúrós lepény sütőben sütve

Juhtúrós lepény sütőben sütve

Juhtúrós lepény sütőben sütve

Juhtúrós lepény sütőben sütve

Hozzávalók:

2db 30-32 cm-es lepényhez

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg juhtúró
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kk. só
  • 1-1,5 dl langyos víz (amennyit a tészta felvesz)
  • 0,5 dl olaj
  • 1 kk. cukor

A feltéthez:

  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 csokor kapor
  • 15 dkg füstölt, húsos szalonna

A tálaláshoz: (ízlés szerint)

  • tejföl
  • kapor
  • szalonna
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, a közepére mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, majd kevés langyos vizet ráöntve 10percre félretesszük, hogy az élesztő felfusson.
Ha ez megtörtént, belemorzsoljuk a juhtúrót, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd annyi vizet, hogy könnyű levegős tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva 30 percig kelni hagyjuk.

Egy vékonyan kiolajozott tepsibe nyomkodjuk a tésztát enyhén olajos kézzel.

Kelni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket.
A juhtúrót a tejföllel kikeverjük. A kaprot felaprítjuk és a juhtúrós tejfölhöz keverjük. A szalonnát csíkokra vágjuk és felhevített serpenyőben megsütjük.

A megkelt tésztára simítjuk a juhtúrós tölteléket és megpakoljuk a sült szalonnával.
200fokra előmelegített sütőbe tesszük és 15-20perc alatt megsütjük.

Friss tejföllel megkenve, lilahagymával szalonnával a tetején kínáljuk. Ízlés szerint pirospaprikával is megszórhatjuk.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére