Finom szelet
Hozzávalók:A sárga laphoz:
A középső laphoz:
A krémhez:
A bevonáshoz:
|
|
Elkészítés:
A tepsi mérete:30×40 cm
A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük és apránként hozzá adjuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát ketté vesszük és egyforma nagyságú tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A középső tészta készítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, a darabolt csokit, és a kandírozott gyümölcsöt. /narancsot és cseresznyét tettem bele/
Ugyanakkora tepsiben sütjük,mint a sárga piskótát.
A krém készítése:
A tejet a cukrokkal, a vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A vajat elektromos habverővel kihabosítjuk, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.
Összeállítjuk a süteményt:
Alulra sárga lap kerül, erre a krémfele, majd a színes lap, a krém másik fele, amit befedünk a második sárga lappal.
A tetejét a két színű olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Az étcsokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük,majd a fehér csokoládét is megolvasztjuk, és rácsurgatjuk.Egy villával vagy hústűvel a barna csokoládéba “fésülgetjük”.