Főoldal / Desszertek / Bájos Angelika szelet Eta módra

Bájos Angelika szelet Eta módra

Bájos Angelika szelet Eta módra

Bájos Angelika szelet Eta módra

Hozzávalók:

A tésztához:
Kakaós lap:

  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 10 dkg finom liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 1 ek olaj
  • 2 ek víz
  • 6 gr sütőpor

Diós lap:

  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 8 dkg finom liszt
  • 8 dkg darált dió
  • 6 gr sütőpor

A krémhez : 

  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 30 dkg cukor
  • 3 vaníliás puding
  • 9 deci tej
  • 10 dkg darált dió
  • 3 darab 3+1 kávé
  • 4 deci barack lekvár
  • 2 kk rumaroma /vagy rum/
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem kemény habnak pici sóval, a sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom majd hozzá szitálom a lisztet, a kakaóport és a sütőport.  Laza mozdulatokkal beleforgatom a fehérjehabot, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.Sütőpapírral kibélelt 30×40 cm gáztepsibe simítom. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütöm.. Még langyosan leszedem a sütőpapírt.
Ugyan így sütöm a másik lapot is csak azt dióval.

A pudingporokat a tejjel sűrű péppé főzöm.Amikor besűrűsödött leveszem a tűzhelyről és bele szórom a cukrot, elkeverem hogy a cukor olvadjon el és hagyom hűlni, közben néha megkeverem hogy ne bőrösödjön be.
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítom, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverem.Hozzáadom a rumaromát is.A krémet ketté választom, az egyik felébe diót teszek, a másik felébe a 3+1 kávét.

Összeállítom a süteményt:

Kakaós lapot, vékonyan megkenem barack lekvárral, erre kerül a diós krém, majd a diós lap, amit szintén megkenek barack lekvárral, és a tetejére kenem a kávés krémet.

A hűtőbe teszem megdermedni, ha teljesen kihűlt bevonom a tetejét olvasztott csokoládéval.

Jó étvágyat kívánok ehhez az isteni finom sütihez.

Tipp / megjegyzés:

Kiadós sütemény, 40 darab szép magas szelet jön ki az adagból, 30×40 cm sütőlap.

Eléggé sok minden kell hozzá de nagy adag süteményt kapunk, szép magas szeleteket.

 

Eta (49 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére