Főoldal / Levesek / Citromfüves eper-rebarbara leves

Citromfüves eper-rebarbara leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Citromfüves eper-rebarbara leves

Citromfüves eper-rebarbara leves

Hozzávalók:

  • 1 csokor rebarbara
  • 0,5 kg eper
  • 1 kis csokor citromfű
  • 2 ek. citromlé
  • cukor ízlés szerint
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rebarbara szárakat letisztítjuk, darabokra vágjuk, majd kevés vízzel és cukorral puhára főzzük. A cukor mennyisége ízlés dolga, kóstolgassuk és úgy édesítsük.

Amikor megpuhult botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk az epret.(ami nálam most fagyasztott volt, de friss eperből is elkészíthető)

Már nem főzzük tovább, hozzáadjuk a citromfüvet, a citromlevet és az egészet pürésítjük.

Nagyon sűrű lesz, ezért vízzel hígítsuk ,majd keverjük hozzá a tejszínt is.

A végén még lehet édesíteni, természetesen cukor helyett mással is, ki mit használ.

Jól behűtve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére