Főoldal / Desszertek / Bicikli sütemény

Bicikli sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bicikli sütemény

Bicikli sütemény

Hozzávalók:

A tekercsekhez:

  • 30 deka liszt
  • 15 deka margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál tejföl
  • 4 tojás sárgája
  • baracklekvár
  • 10 dkg cukrozott dió

A csokoládés piskótához:

  • 3 egész tojás 
  • 5 deka cukor
  • 30 deka liszt 
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 kanál kakaópor
  • 3 deci tej
  • 1 deci étolaj

A citromos mázhoz:

  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 citrom leve
  • 18 deka porcukor
  • 18 deka margarin
  • 6 dl tej

A díszítéshez:

  • 10 deka étcsokoládé
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tekercshez a hozzá valókat alaposan össze dolgozzuk.Majd 4 egyenlő részre osztjuk vékonyra kinyújtjuk.
Mindegyiket megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukros dióval, feltekerjük.
Kiolajozott tepsibe, egymástól egy kicsit távolabb rakjuk le. (Az én tepsim mérete 30x20cm.)

A csokoládés piskótához, a tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, hozzá adjuk az olajat és a tejet, a kakaót, majd a lisztel elkevert sütőport.

Ráöntjük a tekercsekre, és  előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Mikor kihűlt a tetejét levágjuk.

A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzzük. Melegen elkeverjük benne a vajat, és a citrom levet.

Megtöltjük a süteményt, és vissza tesszük rá a tetejét.

A maradékkrémmel a tetejét is megkenjük.

Majd a gőz felett felolvasztott csokoládét rácsurgatjuk.

Tipp / megjegyzés:

Innen a receptkirály oldalról van a sütemény. Kicsit átmódosítva nekem ilyen lett.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére