Főoldal / Levesek / Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos pirított mogyorós toasttal

Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos pirított mogyorós toasttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos pirított mogyorós toasttal

Vörösboros mazsolás görögdinnye leves füstölt sajtos pirított mogyorós toasttal

Hozzávalók:

  • 1 szelet görögdinnye 
  • 2 tk cukor 
  • 2 tk méz
  • 1/2 citrom
  • 1 dl vörösbor
  • 5 mentalevél
  • 1 ek mazsola
  • 1 cl rum
  • szegfűszeg
  • fahéj 
  • 1 kk vaníliás cukor 
  • gyömbér 
  • mentacsúcs (díszítésnek)

Kísérőnek:

  • 2 szelet toast
  • 2 lapka füstölt sajt 
  • néhány szem pirított mogyoró
Elkészítési idő: 5 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A mazsolát rumba áztatom, a citromhéját lereszelem, levét kifacsarom.

A behűtött dinnye mag nélküli részéből kis golyócskákat vájok, félreteszem. A dinnyét felvagdosom, a magokat eltávolítom, beteszem egy keverőedénybe, s a többi hozzávaló hozzáadásával (a mazsola kivételével) botmixerrel összekeverem. Beteszem a hűtőbe néhány órára.

Tálaláskor a mogyorót megpirítom, a toastot a füstölt sajttal néhány percig grillezem. A levest egy tálba öntöm, belerakom a félretett dinnyegolyócskákat, szórok rá mazsolát, mogyorót, s díszítem mentacsúccsal. Grillezett sajtos toasttal fogyasztom, melyre szórtam a pirított mogyoróból.

Tipp / megjegyzés:
Forró nyári napokra.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére