Karnevál szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A mázhoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. ( elektromos habverővel kb.10 perc alatt)
A pudingport, a lisztet, a kakaóport, és a sütőport elkeverjük, majd a cukros tojásba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt kb.24x39cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A tejet, a tojás sárgákat, a vaníliás cukrot, és a lisztet alacsony lángon, folytonos kevergetés közben sűrűre főzzük. MAjd félrehúzzuk és hűlni hagyjuk. a puha vajat kihabosítjuk a cukorral, és a langyosra hűlt főzött krémbe keverjük.
A vaníliás krémet a tészta tetejére kenjük.
Az 5 tojás fehérjét a porcukorral,a citromlével,és a sóval, vízgőz felett keményre verjük és a krém tetejére simítjuk.
A hab tetejére tortadarát szórunk. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Szeletelve kínáljuk.