Habos túrós pite
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órát hagyjuk pihenni a hűtőben.
Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (kb. 25×30 cm-es) nyomkodjuk a tésztát és előmelegített 190 °C-os sütőben félig megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A hozzávalókat egy tálba tesszük,összekeverjük, és a tésztára simítjuk. Majdnem készre sütjük.
Közben felverjük a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütjük (kb. 120 °C), amíg a hab elkezd rózsaszínű lenni.
Ha kihűlt, kockákra vágva kínáljuk.