Főoldal / Egytálételek / Barackos gombóc

Barackos gombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Barackos gombóc

Barackos gombóc

Hozzávalók:

  • 60 dkg főtt burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg gríz
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • pici só

hempergetéshez:

  • zsemlemorzsa

töltelék:

  • sárgabarack
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kb. fél centi vastagságúra kinyújtjuk

8 centis kockákat vágunk belőle, mindegyik közepére barackot helyezünk.

Gombócokat formázunk belőle, és sós vízben kifőzzük.

Mikor kifőtt, pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Cukorral, és barackszósszal tálaljuk.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére